David Hemmings v Praze
O návštěvě Davida Hemmingse na pražském Febiofestu v roce roku 2002 se v tehdejším tisku psalo poměrně hojně (např. iDnes.cz). Zajímavou, doposud nepublikovanou vzpomínku, napsal pro Nostalghia.cz také fotograf Tomáš Třeštík, který měl možnost s Davidem Hemmingsem strávit několik hodin a nafotit zajímavou fotoreportáž. Níže publikovaný text je redakčně upraven, fotografii rozjařelého herce k publikaci na Nostalghia.cz poskytl její autor. Díky!

Hemmings - kliknutím zvětšit
Foto © Tomáš Třeštík    


Jsem velký fanoušek ZVĚTŠENINY. Navíc jsem fotograf, takže film je mi opravdu blizký. Zatím jsem se ale dopracoval pouze ke kazetě VHS s mizerným přepisem a plakátu. Pokud máte nějaké informace o dalších fanoušcích, rád se s nimi spojím... Rád bych napřiklad získal scénář v angličtině... Českou verzi mám, myslím tu v knize. Ta je ale nepřesná. (Kód v rádiu Thomase je BLUE 439 ap.). Rád bych měl originál...

Posílám jednu fotografii, na které je pan Hemmings v poněkud rozjařené náladě v objetí s kamarádkou Janou. Je to na rohu Národní a Spálené, šli jsme z Evaldu do Cafe Louvre. Pan Hemmings byl myslím polichocen mou láskou ke ZVĚTŠENINĚ, tím, že se jmenuji jako hlavní postava filmu, kterou tam on hrál a jsem navíc (vlastně trochu i díky tomu filmu) fotograf. Možná proto mi nabídl, ať s ním prožiju večer ve stylu "Blowup". Hrál si s mincí jako ve scéně s mladými modelkami, objímal moji přítelkyni Báru i kamarádku Janu a jeho žena to jen pobaveně pozorovala. Mám od něj několik lístků s poezií, kterou mezi jednotlivými sklenkami přednášel. Asi největším suvenýrem / fetišem pak je malá dřevěná vrtule, kterou jsem den předtím koupil v modelářském obchodě a nechal si ji od něj podepsat.

Tomáš Třeštík
www.tomastrestik.com

[ Na Nostalghia.cz publikováno 2003 ]

TOPlist


© 2002-2024 Nostalghia.cz
© 2002-2024 Petr Gajdošík

[Facebook] [Twitter]